Implantaten in Utrecht

Implantaten geven de mogelijkheid om ruimtes in uw gebit, ontstaan door het wegvallen van een of meerdere tanden, op te vullen. Implantaten zijn te vergelijken met kunstwortels die als schroeven in de kaak van het gebit worden geplaatst.Uw tandarts in Utrecht, is gespecialiseerd in het plaatsen van implantaten. Wij kunnen de implantaten onder plaatselijke verdoving in uw kaakbot aanbrengen, gewoon in onze tandartspraktijk in Utrecht. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Wij vertellen u graag meer.

Het plaatsen van implantaten

In Utrecht bent u bij onze praktijk aan het juiste adres voor het plaatsen van implantaten. De behandeling wordt hierbij onderverdeeld in twee fases. De eerste fase is het plaatsen van de implantaten in het kaakbot. De tandarts snijdt onder plaatselijke verdoving het tandvlees los op de plekken waar de implantaten moeten komen, waardoor het kaakbot zichtbaar wordt. Vervolgens wordt een gaatje geboord in het kaakbot en wordt het implantaat hierop vastgeschroefd. Daarna hecht de tandarts het tandvlees weer dicht.

Na deze eerste fase van de behandeling volgen 3 tot 6 maanden rust, waarin het bot aan de implantaten vastgroeit. In de tweede behandelfase kan vervolgens een kroon, een brug of een overkappingprothese op de implantaten worden geplaatst. Ook dit gebeurt gewoon bij uw tandarts in Utrecht. Woont u in Utrecht of in de omgeving van Utrecht en heeft u vragen over implantaten? Neem dan contact met ons op.